2020. március 24., kedd 18:28

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye
    Budapest, 2020. március 24., kedd (OS) - Felelős döntést hozott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az Olimpiai és Paralimpiai Játékokról.

    A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) helyesnek tartja és támogatja a tokiói nyári olimpiai és paralimpiai játékok elhalasztásáról szóló döntést.
A sport a világ legnagyobb mozgalma, legerősebb szövete, melynek a tisztességes, fair verseny a lényege.
Nem rendezhetőek meg a játékok úgy, hogy nem biztosítható a sportolók, sportvezetők, önkéntesek, szurkolók, bírók egészsége. Nem rendezhetőek meg a játékok úgy, hogy nem biztosíthatóak a játékokra való kijutás (a kvalifikáció) azonos feltételei minden ország és minden sportoló számára. Márpedig a fentiek most nem teljesülnek.
Az MPB az elkövetkező napokban részletesen tájékozódik a nemzetközi szervezeteknél a döntés következményeiről, magunk is felmérjük azokat és részletesen tájékoztatni fogjuk a magyar sportolókat és sportszervezeteket.
Készen fogunk állni arra, hogy - akármikor is rendezik meg majd azokat - a tokiói paralimpiai játékokon a lehető legsikeresebben, a magyar sport fényes hagyományaihoz méltóan szerepeljenek sportolóink, akik most nyilván csalódottak, ám megértik, hogy az egészség mindennél fontosabb.
A magyar parasportolók mindent megtesznek azért, hogy példát mutassanak abban, hogy miképpen kell közösen, összefogva leküzdenünk a koronavírus járványt. Együtt sikerülni fog!

     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.