2020. március 25., szerda 10:34

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2020. március 25., szerda (OS) - Covid-19: Az MGYOSZ javaslatai a gazdasági válság kezelésére

    A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége hangsúlyozza, hogy a jelenlegi, súlyos válsághelyzet megköveteli az egész társadalom széleskörű és fegyelmezett összefogását. Mind az államnak, mind a munkáltatóknak és a munkavállalóknak arra kell törekednie, hogy a járvány megfékezése mellett biztosítsuk a lakosság ellátását és a vállalkozások életben maradását. Ilyenkor minden javaslat és minden intézkedés az egyének, a munkavállalók és a munkaadók, azaz valamennyi gazdasági szereplő érdekét kiegyensúlyozottan kell szolgálja, és ezt az MGYOSZ maximálisan igyekszik figyelembe venni. Fontosnak tartjuk, hogy a kormányzati intézkedések az igazságosság és a méltányosság, a normativitás és a szociális érzékenység megfelelő elegyét alkossák, tudván azt, hogy ezek egymással ellentétes elvárásokat jelentenek. Átláthatóan meg kell különböztetni az állampolgárok (akár mint munkavállalók), a vállalkozások, mint jogi személyek és a munkahelyek, mint a jövőbeni piaci igények kielégítésére alkalmas potenciálok megsegítésének módozatait és az ezt szolgáló forrásokat.
Szövetségünk gyűjti és összegzi közel ötven ágazati tagszövetségének javaslatait és folyamatosan eljuttatja a kormányzathoz, a kormányzat által létrehozott akciócsoportokhoz.

A javaslatok a gazdasági válság kezelésére az MGYOSZ honlapján olvasható:
https://www.mgyosz.hu/covid19/20200323_covid_19_MGYOSZ_javaslatok.pdf

     Kiadó: Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.