2020. március 25., szerda 15:28

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. március 25., szerda (OS) - Hatalmi játszma helyett az emberek védelmével foglalkozzon a Fidesz és a kormány!

        Az MSZP számára az emberek élete, egészsége és megélhetésének biztonsága a legfontosabb. A koronavírus-járvány társadalmi és gazdasági hatásainak mérséklése érdekében az MSZP 5 pontos védelmi csomagot dolgozott ki az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozók, a munkavállalók és a KKV-k, az idősek, a szülők és a pedagógusok védelméért.
     Elfogadhatatlan, hogy a kormány a járvány elleni védekezés helyett aljas hatalmi játszmába kezdett, amelynek hatalmas árát az emberek fizethetik meg.
     Az MSZP továbbra is a kialakuló válság hatásainak mérsékléséért dolgozik, ezért ma törvényjavaslat formájában (https://www.parlament.hu/irom41/09838/09838.pdf) terjesztette az Országgyűlés elé a védekezéshez szükséges további intézkedéseket, az alábbiak szerint:
     1. A magyar munkavállalók védelmében indítványozzuk az elbocsátás tilalmát a tőkeerős nagyvállalatok esetében. A gazdasági fellendülés időszakában százmilliárdos profitot elkönyvelőknek a válság idején részt kell vállalniuk a következmények viselésében is. Ezzel párhuzamosan 100 százalékos bérpótlékot javaslunk a munkájuk során fokozott veszélynek kitett egészségügyi és szociális szférában, a közösségi közlekedésben és a postai szolgáltatásban dolgozók számára. Továbbá egyszeri 500 ezer forintos bérpótlék kifizetését indítványozzuk az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók részére.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.