2020. március 25., szerda 15:28

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. március 25., szerda (OS) - Hatalmi játszma helyett az emberek védelmével foglalkozzon a Fidesz és a kormány!

        2. Indítványozzuk az állás nélkül maradtak ellátásának három hónapról kilenc hónapra emelését, melynek összege nem lehet kevesebb havi 100 ezer forintnál. A karanténba kerültek jövedelmét a Nemzeti Foglalkoztatási Alap bevételeiből kell pótolni.
     3. Az emelkedő bérektől a nyugdíjak színvonala jócskán elmaradt az utóbbi időben, melynek kompenzálására 6,5 százalékos nyugdíjemelést tartunk indokoltnak. További 20 ezer forintos egyszeri juttatásra tettünk javaslatot a havi 100 ezer forintos nyugdíjjal sem rendelkezők részére.
     4. A gyermekeket nevelő családok támogatásának legfontosabb eleme a családi pótlék, melyet az Orbán-kormány egyszer sem emelt az elmúlt tíz évben. Mivel az infláció folyamatosan elértékteleníti a családi pótlék mellett a GYES, a GYET és az anyasági támogatást is, így ezek összegének megduplázását javasoljuk.
     5. Javasoljuk a hatósági ár bevezetését az alapvető élelmiszerek, a tisztító- és fertőtlenítőszerek vonatkozásában az árak indokolatlan elszabadulása miatt.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.