2020. március 27., péntek 09:34

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. március 27., péntek (OS) - Veszélyhelyzetben is az egyszülős családokért

    A most kialakult rendkívüli helyzetben az egyszülős családok az egyik legveszélyeztetettebb társadalmi csoport, hiszen egyetlen szülőnek kell ellátnia azokat a feladatokat, amelyeket a mostani helyzetben gyakran még két szülő sem tud megoldani. Ebben a krízishelyzetben még nagyobb szükségük van a segítségre, ezért az Egyszülős Központ több online szolgáltatással, tanácsadással és a nehéz helyzetbe került családokhoz eljuttatott élelmiszercsomagokkal is segít, hogy könnyebb legyen az egyszülős családoknak a jelenlegi időszak.

Az elmúlt két hétben az Egyszülős Központhoz fordulók jellemzően másféle segítséget kérnek, mint korábban. Ahol erre lehetőség van, szolgáltatásainkat online formában is elérhetővé tettük. Továbbra is a jogi segítség az egyik legnépszerűbb szolgáltatás, emellett elérhető online formában coaching, segítő beszélgetés valamint lelki segítségnyújtás is. A mentálisan is nehéz helyzetre válaszul új szolgáltatásként indítottuk el az egyéni és csoportos stresszoldást.

Annak érdekében, hogy minél könnyebb legyen mind az egyedülálló szülőknek, mind a gyerekeknek megbirkózni a digitális oktatás kihívásaival, online formában számos tantárgyból nyújtunk a gyerekeknek korrepetálási lehetőséget.

Az alapítvány élelmiszercsomagokkal is segíti azokat az egyszülős családokat, akik kiemelten nehéz helyzetbe kerültek. A csomagokat jelentkezés alapján osztjuk szét, rászorultsági szempontok figyelembevételével.
    
     Kiadó: Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.