2020. március 27., péntek 11:03

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. március 27., péntek (OS) - A kijárási korlátozás ellenére is sok ember lesz az utcákon - Biztosítson az állam ingyen maszkot mindenkinek!

    Péntek reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádióban bejelentette, hogy szombattól Magyarországon életbe léptetik a kijárási korlátozást. Ám ügyeket intézni, bevásárolni, dolgozni, vagy éppen fodrászhoz, manikűröshöz még mindig szabadon elmehetnek az emberek, akik így ugyanolyan fertőzésveszélynek vannak kitéve.

A Demokratikus Koalíció azt kéri a kormánytól, hogy biztosítsanak mindenki számára ingyenesen védőmaszkokat, ahogyan azt például a cseh vagy a szlovák kormány is teszi! Orvosok, szakmai szervezetek világszerte egyetértenek abban, hogy a maszkok viselése segít gátolni a koronavírus terjedését. Az emberek élete nem játék, minden lehetséges eszközzel meg kell óvnunk az egészségüket, és az államnak ehhez minden segítséget meg kell adnia!

Barkóczi Balázs
a Demokratikus Koalíció szóvivője
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.