2020. március 27., péntek 12:45

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. március 27., péntek (OS) - Későn és felemás módon jött a kijárási tilalom

    Örömmel nyugtázzuk, hogy bár késve, de Orbán Viktor is meghallotta az idők szavát, teljesítette a Jobbik követelését, és végre-valahára elrendelte a kijárási tilalmat. Kár, hogy ez a lépés is – mint a kormány összes többi járványügyi intézkedése – a járvány terjedésének megelőzése szempontjából meglehetősen későn és felemás módon került bevezetésre.

Nem véletlen, hogy a jobbikos képviselők minden egyes e heti felszólalásukban követelték a kijárási tilalom bevezetését. Be kell vezetni a kijárási tilalmat, miniszterelnök úr, nem lehet tovább várni ezzel! A holnap áldozatait ma lehet megmenteni – mondta Jakab Péter egyenesen Orbán Viktornak hétfői felszólalásában.

Ugyanis az, hogy mekkora tömegek kerülnek a hosszú lappangási idő eltelte után, a tünetek megjelenésekor a kórházakba és ezáltal az intenzív osztályokra, tegnap és ma dőlt el. A kormánynak nem a koronavírus hatásainak lekicsinylésével és a prevenciós eszközök hatástalanságának bizonygatásával kellett volna foglalkoznia az elmúlt hetekben, napokban, hanem a lehető legszigorúbb járványügyi intézkedéseket kellett volna meghoznia a magyar emberek biztonsága érdekében. Ehelyett az Orbán-kormány és az Operatív Törzs vezetői szakmai szempontból aggályos, a racionális észérveknek ellentmondó és a holnap történései szempontjából végzetes kijelentéseket tettek.

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.