2020. március 30., hétfő 09:46

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. március 30., hétfő (OS) - A felelős tájékoztatást nem lehet büntetni!

    Az operatív törzs továbbra sem hajlandó nyilvánosságra hozni a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos területi adatokat, annak ellenére sem, hogy ebben a helyzetben a tisztességes és őszinte tájékoztatás alapvető elvárás a kormánnyal szemben.

Vannak azonban olyan polgármesterek, akik felelősségük tudatában értesítik a lakosságot abban az esetben, ha a vírus megjelent a településükön. Így tett Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere is.

Miért számítana közveszéllyel való fenyegetésnek az, ha a városvezető figyelmezteti és óvatosságra inti a lakosokat? Mohácson ugyanis egy olyan személy betegedett meg, aki rövid idő alatt több mint száz emberrel találkozott, amiből az következik, hogy másokat is megfertőzhetett.

Ha Csorbai Ferenc bejelentése után a mohácsiak nagyobb óvatossággal élik a mindennapjaikat, ha csak egy ember életét is megmentette ez a lépés, akkor a polgármesternek igaza volt.

A területi adatokkal kapcsolatos kormányzati titkolózás csak növeli a bizalmatlanságot és a feszültséget. Az MSZP azonban úgy gondolja, hogy a tisztességes, becsületes, őszinte tájékoztatás az, ami a bizalmat a döntéshozók és az állampolgárok között megteremti.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.