2020. március 31., kedd 09:04

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye
    Budapest, 2020. március 31., kedd (OS) - A Krisna-hívők az elkövetkező hetekben 10 ezer darab védőmaszkot és egyre több ételt osztanak szét az országban. A mosható maszkokkal is elsősorban a rászoruló lakosságot kívánják támogatni, de a hivatásos állománynak és kórházi dolgozóknak is juttatnak belőlük igény szerint.

    A Krisna-hívők által osztott meleg ételre országszerte megnövekedett az igény, már egészségügyi dolgozók is kapnak a napi ellátásból. Az Ételt az Életért Program az állandó tálalópontok ellátottjai mellett már a Dél-pesti és a váci kórház sürgősségi osztályának orvosait és nővéreit, valamint a Dunakeszi Mentőállomás dolgozóit is támogatja meleg ebéd kiszállításával. Csak a budapesti konyhán jelenleg napi 800 liter étel készül. Az ételosztásokon a kialakult járványügyi helyzet miatt az utóbbi időben megjelentek az állásukat vesztett, és más okból anyagilag kiszolgáltatott helyzetbe került emberek.

A segítségre szorulókat a fővárosban minden esetben a népligeti osztópontra irányítják, ahol meleg étellel és egyéb kiegészítő élelmiszerekkel szolgálják ki az érkezőket minden hétköznap, a déli órákban. A vendégektől azt kérik a szervezők, hogy tartsanak egymástól 2-3 méteres távolságot a sorban. A programra több új önkéntes is jelentkezett, eddig jellemzően a kulturális élet szereplői közül.

www.krisna.hu
www.eteltazeletert.hu

     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.