2020. március 31., kedd 09:06

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. március 31., kedd (OS) -

    A szabálykövetésnek és rendezettségnek a jelenlegi veszélyhelyzetben különösen nagy jelentősége van. Az ÁSZ elemzései szerint, ugyanis a rendkívüli állapot kiemelt korrupciós, illetve szabálysértési kockázatot jelent. Mindez azt jelenti, hogy az ellenőrzés támogatás a szabályok betartásához, ami megalapozza az önkormányzatok hatékony működését, és így hozzájárul a koronavírus elleni eredményes védekezéshez, ami mindannyiunk közös érdeke.

A két hónappal ezelőtt előre bejelentett digitális adatbekérések ütemezetten zajlanak, az ÁSZ a következő hetekben minden magyarországi önkormányzattól bekéri az előre jelzett és megadott 26 dokumentumot. Az értékelések során az ÁSZ együttműködésre törekszik az ellenőrzött szervezetekkel, hiszen a számvevőszéki ellenőrzések célja nem a hibakeresés, hanem a közpénzügyi helyzet javítása, a közpénzt használó és közvagyont kezelő szervezetek szabályozottságának, korrupció elleni védettségének erősítése, végső soron az egyes önkormányzatok működését övező közbizalom további erősítése.

További információ: Horváth Bálint, kommunikációs vezető, szóvivő 06-20-238-6939

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.