2020. március 31., kedd 11:42

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. március 31., kedd (OS) - Veszélyhelyzeti fokozott terhelésben is helytáll az EESZT

    Az egészségügyben is a virtuális tér vált a személyes emberi érintkezés elkerülésének fő eszközévé a koronavírus elleni védekezésben. Az egészségügyi intézmények a maximális védelem érdekében arra kérik a betegeiket: ne papíralapon és személyesen vegyék át a leleteiket, hanem használják erre az EESZT szolgáltatásait.

Az EESZT egy olyan egyedi e-egészségügyi rendszer, mely egyszerre szolgálja ki a teljes egészségügyi ágazatot és a lakosságot is. A rendszer egységes és egyidejű kommunikációt tesz lehetővé az ellátók között, valamint azonnali információt biztosít a betegek számára. A háziorvosok megtekinthetik a betegdokumentumokat, a beteg koronavírus teszt eredményeit annak személyes jelenléte nélkül is, ahogy a beteg vagy a meghatalmazottja - kisgyermek esetében törvényes képviselője - is a Lakossági portálon keresztül, anélkül, hogy elhagyta volna az otthonát. Veszélyhelyzetben az eReceptek a beteg TAJ-számával és a kiváltó személyazonosságának hitelt érdemlő igazolásával is kiválthatóak.
     Kiadó: Állami Egészségügyi Ellátó Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.