2020. március 31., kedd 23:39

Az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. március 31., kedd (OS) - A fájdalmas menstruáció nem hiszti! Az endometriózis gyógyíthatatlan, krónikus betegség, amely a meddőség egyik vezető oka. Hazánkban több mint 200.000, vagyis minden tizedik fogamzóképes korú nő érintett. Legjellemzőbb tünete a fájdalmas menstruáció, amelytől az érintettek 82%-a szenved, fájdalommal járó szexuális életről a betegséggel küzdők 48%-a számolt be. A tünetek megjelenésétől a diagnózisig átlagosan csaknem 5 év telik el.

    Az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány egyetlen hazai közhasznú civil szervezetként felvállalta az endometriózissal kapcsolatos edukációt és az érintett nők támogatását. A Lucy névre hallgató alkalmazás elsődleges célja az ismeretterjesztés támogatása, hogy azok a fiatal lányok és nők, akiknél fennáll az endometriózis gyanúja, minél előbb eljussanak a megfelelő szakorvoshoz.
A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel több Endometriózis világnapi rendezvény elmaradt, de egészen április végéig beadható pályázattal szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a fájdalmas menstruáció nem normális, az endometriózis nem hiszti, támogatva ezzel az endometriózis korai diagnosztizálását. A pályázat témája "Az endometriózis nem a hiszti latin neve".
Részletek: https://endometriozismagyarorszag.hu/endometriozisnagykovetepalyazat/
További információ: https://www.facebook.com/endometriozismagyarorszag/
Lucy: https://hellolucy.app/
Élet endometriózissal videó: https://youtu.be/jEoPYs3CjU4
Kapcsolat: info@endometriozismagyarorszag.hu
     Kiadó: "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.