2020. április 1., szerda 10:34

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. április 1., szerda (OS) - Járványkrízis: információs és segélyvonal SM betegeknek. A koronavírus miatti krízishelyzetre tekintettel speciális telefonos információs szolgálat indult: neurológus szakorvosok, pszichológusok, rehabilitációs szakemberek segítik a sclerosis multiplex betegeket.

    – Az SM egy autoimmun betegség, az immunrendszer hibás működése következtében károsodhat az agy és a gerincvelő. A koronavírus-járvány miatt a neurológiákon sok betegnek a kontrollvizsgálata és a kezelések egy része is későbbre tolódik, ráadásul a nemzetközi szakmai ajánlások az immunrendszerre kifejtett hatások miatt némely SM terápia halasztását javasolják. Az SM betegek és a hozzátartozók számos kérdésben várnak válaszokat és segítséget, ezért szerveztük meg az új szolgáltatást – indokolja a telefonvonal elindítását Szántai Anita, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA) elnöke.

A szolgáltatás szakmai hátterét az SM betegeket országszerte kezelő neurológus szakorvosokat összefogó tudományos testület, a Magyar Neuroimmunológiai Társaság (MANIT) adja. A szakmai szervezet képviseletében dr. Rajda Cecília, a Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinikájának docense szervezte meg a szakorvosokból és pszichológusokból álló szakértői csapatot.

További részletes információ az országos alapítvány honlapján:
https://www.msmba.hu/jarvanykrizis-informacios-telefonvonal-sm-betegeknek/

A kezdeményezésről további sajtóinformáció, interjúszervezés:
B. Papp László sajtószóvivő
sajto@msmba.hu
+3630 261-8789
    
     Kiadó: Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.