2020. április 1., szerda 16:59

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. április 1., szerda (OS) - Elindult a tankönyvrendelés

    Tekintetbe véve, hogy 2020 szeptemberétől már minden köznevelésben résztvevő tanuló ingyenesen kapja meg a tankönyveit, a finanszírozással összefüggő teljes adminisztráció alól mentesülnek az iskolák.E tekintetben mindössze annyit kell tenniük, hogy a KELLO tankönyvrendelési felületén a tanulók részére megállapított évfolyamonkénti keretek terhére kiválasztják a következő tanév tankönyveit és a fenntartó jóváhagyásával véglegesítik a rendelésüket. Ezzel pedig nemcsak a pedagógusok terhei csökkennek, de a családoknál is több pénz marad, hiszen így a tankkönyvvásárlás semmilyen terhet nem ró rájuk.

Az új NAT 2020. szeptember 1-jei, felmenő rendszerben történő bevezetése miatt az 1., 5., és 9. évfolyamon átdolgozásra kerülő tankönyvek tekintetében az Oktatási Hivatal legkésőbb a jogszabályban rögzített 2020. június 15-ig végzi el az átdolgozásokat. A 2020/2021-es tanév tankönyvjegyzéke az átdolgozással érintett néhány tucat tankönyv tekintetében az átdolgozást megelőző tankönyveket tartalmazza annak érdekében, hogy az intézmények a tankönyvrendeléseiket a megfelelő darabszám rendelése, valamint a rendelési keretek menedzselése tekintetében a megszokott ütemben, zökkenőmentesen le tudják adni.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.