2020. április 2., csütörtök 08:09

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. április 2., csütörtök (OS) - Mindenkinek hozzáférhetőek a szociális intézmények járvány miatt életbe lépett protokolljai

    Több szakmai protokoll és új rendelkezés teszi biztonságosabbá a járvány miatti veszélyhelyzetben a szociális területen dolgozók munkáját és az ellátottak életét. A szakmai protokoll a Szociális Ágazati Portálon (http://szocialisportal.hu/) érhető el az első pillanattól kezdve. Az Országos Tisztifőorvos majdnem egy hónapja, 2020. március 8-án látogatási tilalmat rendelt el a szociális bentlakásos intézményekben. A látogatási tilalom célja az ellátottak megóvása a járványveszélytől. Az Országos Tisztifőorvos március 17-én kiadott határozata alapján a látogatási tilalom valamennyi szociális szakosított ellátást nyújtó intézményre, a gyermekvédelmi szakellátásra, a javítóintézetekre, valamint a családok és gyermekek átmeneti otthonára is kiterjed. A látogatási tilalommal egyidejűleg a bentlakásos intézményekből való kijárás is tilos a továbbiakban az ott lakóknak. Rendelkezik a határozat továbbá arról is, hogy az intézményekben felvételi zárlatot kell elrendelni.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.