2020. április 2., csütörtök 17:19

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2020. április 2., csütörtök (OS) - Beazonosításra nem alkalmas és nem jogsértő a koronavírus áldozatairól megjelent lista

Kettős mércével mér a TASZ. Úgy gondolják, hogy amit ők megtehettek tavaly, azt már nem teheti meg a kormány az idén.
A Társaság a Szabadságjogokért Egyesület közel két éven keresztül pereskedett, és egészen a Kúriáig is elment azért, hogy nyilvánosságra hozhassa a kórházi fertőzésen áteső személyek kórházakra lebontott statisztikai adatait. Fáradtságot nem ismerve elérték, hogy közre kelljen adni az úgynevezett statisztikai célú, anonimizált egészségügyi adatokat.
Most pedig azt mondja a TASZ, hogy a kormány jogot sért, mert közread statisztikai célú, anonimizált egészségügyi adatokat a koronavírus-járvány kapcsán.
Kettős mércével mér a TASZ, és most már nem emlegetik azt, amit a tavalyi per után mondtak, hogy "nem igaz az, hogy egy statisztikai adatsor nyilvánosságra hozatala bárki személyes adatait veszélyeztetné."

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma