2020. április 2., csütörtök 22:25

A Családi Vállalkozások Országos Egyesülete közleménye
    Budapest, 2020. április 2., csütörtök (OS) - A Családi Vállalkozások Országos Egyesülete szerint a munkahelyeket kell megőrizni és az állam a munkáltatókon keresztül normatív módon, differenciáltan, közös teherviselést vállalva egészítse ki a béreket.

    Alapvető cél a GDP meghatározó részét biztosító, a legnagyobb munkáltató szerepét betöltő családi vállalkozások túlélésének biztosítása. Azonnali intézkedések meghozatalára van szükség. Elsődleges fontosságú a vállalkozások működőképességének megőrzése, a munkahelyek biztosítása, a dolgozók megtartása!
Többek között bérkiegészítéssel kell a folyamatos foglalkoztatást biztosítani és ezt követően kell a munka világából kirekedtek megélhetéséről gondoskodni.
Idegenkedve fogadjuk bármilyen új mamutszervezet családi vállalkozásokban történő tulajdonszerzését! Cégeink nem tőke, hanem cashflow hiányossá váltak a veszélyhelyzet következtében. A problémát is e szerint kell kezelni. A 30 év alatt felépített vállalkozásokba egy rugalmatlan döntési mechanizmussal rendelkező tulajdonostárs nem kompatibilis, pedig az elmúlt évtizedekben az önálló gyors döntési képesség, a kockázatvállalás, a rugalmasság volt a siker záloga. A generációváltással küzdő cégek inkább elbocsájtják dolgozóikat és eladják eszközeiket, ingatlanjukat, tudásukat, piacukat.
Új hitelezési gyakorlatra van szükség. A forgalom alapú finanszírozás működésképtelen, más alapokra helyezni a forrásbiztosítást az MNB nélkül elképzelhetetlen. Eddig mindenkit megtartottunk, azonnal újra tudunk indulni. …és április 7. után?
     Kiadó: Családi Vállalkozások Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.