2020. április 5., vasárnap 15:25

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2020. április 5., vasárnap (OS) - A reális zöldek szerint az államnak jóval nagyobb részt kell vállalnia a gazdaság irányításában!

    Az EU által képviselt liberális gazdasági elvek, miszerint az állam nem szólhat bele a gazdaság ügyeibe, a náci és a fasiszta gazdaságpolitika felfogása volt. Az állami felségjogok csorbításával szemben Nagy Britannia kezdettől fogva tiltakozott. Az EU bürokratái mindnyájunkat elpusztítanak, ha az EU a magyar Kormány gazdaságpolitikai koronavírus – járvány okozta érőfeszítésével szemben áll. A Kormány a jelenlegi egészségügyi-szükséghelyzetben a figyelmét az emberek felé fordítja. Szükségállapotban vagyunk, de nem a klíma miatt! A reális zöldek kéri a Kormányt, állítsa le a nulla – szénkibocsátási ambícióját egy időre, amíg a világ a halálos globális krízissel küzd. A klímavédelemre, megújulókra szánt összegeket csatornázza át egészségügyi rendszer befektetéseire. Ez azért is indokolt, mert a széndioxid kibocsátás csökkentésével nem lehet a klíma melegedését megállítani, de erre nincs is szükség, mert a melegedő éghajlat nem okoz semmiféle katasztrófát. A széndioxid csökkentésére irányuló intézkedések pedig azért értelmetlenek, mert a színtelen szagtalan széndioxid nem szennyezi a levegőt, nem károsítja az egészséget, sőt, minél több a széndioxid a levegőben annál magasabbak a mezőgazdasági terméshozamok. A reális zöldek civil szervezet kéri a Kormányt, hogy ne mellőzze a kritikát megfogalmazó klíma realistákat, hallgassa meg a másik felet is!  

Juhos László, elnök

     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.