2020. április 6., hétfő 15:56

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. április 6., hétfő (OS) - Azonnal tiltsa meg a kormány az egészségügyi védőfelszerelések exportját!

Azonnal tiltsa meg a kormány az egészségügyi védőfelszerelések exportját!

Felszólítom a kormányt, hogy azonnali hatállyal tiltson be minden, a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezéshez elengedhetetlen egészségügyi védőfelszerelés kivitelét az országból. Mivel bizonyos gyógyszerhatóanyagok exportjára már érvényben vannak hasonló korlátozások, ennek a lépésnek nem lehet jogszabályi akadálya.

Szijjártó Péter mai bejelentése, miszerint maszkokat és védőfelszereléseket szállítunk több balkáni országba, köztük Észak-Macedóniába, teljességgel elfogadhatatlan. A magyar orvosok, betegápolók és szociális munkások többsége ugyanis a mai napig semmilyen védőfelszerelést nem kapott. Számos helyen az egészségügyi dolgozók maguknak vásárolnak vagy varrnak maszkokat, a járvány ráadásul még bőven felfutó szakaszban van hazánkban.

Abban a helyzetben, amikor az állam a saját állampolgárait sem tudja megvédeni a fertőzéstől, a védőfelszerelések exportja felháborító felelőtlenség, amely magyar emberek életét veszélyezteti.

Abban az esetben, ha diplomáciai szívességet szeretnénk tenni Macedóniának, azt javaslom, inkább toloncoljuk vissza a korrupcióért korábban elítélt miniszterelnököt, Nikola Gruevszkit.

Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő