2020. április 7., kedd 17:31

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. április 7., kedd (OS) - Kiderült a miniszter szavaiból, mit értett Orbán Viktor a "bértámogatás speciális magyar formáján". Röviden: a Fidesznek járvány ide vagy oda, aki nem dolgozik, ne is egyék.

Ma Palkovics László elmondta, hogy úgy vezetik be német mintára a "Kurzarbeitot", vagyis a rövidített munkaidő államilag támogatott formáját, hogy ha van munka, ha nincs, a munkavállalónak dolgoznia kell.

Konkrétan úgy fogalmazott, hogy "azt is szeretnénk, hogy azok a munkavállalók, akik így kapják a jövedelmüket, azok _nem otthon lennének_, hanem olyan hasznos, a cég számára fontos tevékenységet végeznének, legyen az oktatás, legyen az a cég egyéb ügyeinek a továbbfejlesztése, ami hozzáadott értéket állít elő, és amely nem vezet egyfajta szünethez a munkavállaló szempontjából."

Tehát azt akarja a kormány, hogy ne maradjanak otthon azok, akik eddig kényszerszabadságon voltak? Az lenne a “magyar modell", hogy miközben tombol a járvány, a kormány berendelteti munkára azokat az embereket, akiknek a cég nem tud munkát adni?!

Itt ezt nagyon elrontották: most ugyanis _tilos_ olyan feltételeket szabni az állami támogatáshoz, ami a munka híján otthon maradó dolgozókat otthonuk elhagyására kényszeríti. Ha nem tud a cég távmunkát biztosítani, akkor is járnia kell az állami bértámogatásnak. Minden teljesíthetetlen feltétel felelőtlen és fölösleges kockázatnak teszi ki a dolgozókat és az egész országot!!!
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő