2020. április 8., szerda 16:03

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet közleménye
    Budapest, 2020. április 8., szerda (OS) - NAK-OMVV KÖZLEMÉNY - A vadkárok megelőzéséhez a gazdák és a vadászok szoros együttműködése szükséges!

A napokban elkezdődik a kukorica vetése, amely kultúrnövény a mezőgazdasági vadkár szempontjából az egyik legérzékenyebb. A vadkárelhárítások megtervezéséhez, hatékony kivitelezéséhez a gazdák és a vadászatra jogosultak szoros együttműködésére van szükség – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV).
     A jelenlegi járványügyi intézkedések egyelőre lehetővé teszik a vadászok szabad mozgását, valamint az egyéni vadászati tevékenység folytatását, de a vadkárelhárítások megtervezése, megszervezése, hatékony kivitelezése csak a gazdákkal közös munka eredményeként valósulhat meg. Ehhez a felek között folyamatos és oda-vissza működő kommunikációra, élő kapcsolatra van szükség.
     Tekintettel arra, hogy a jelenlegi világjárvány negatív gazdasági hatása a hazai vadgazdálkodást sem kerüli el, és ennek következtében a vadászatra jogosultaknak finanszírozási gondjaik adódhatnak, a vadkárok megelőzése különösen fontos, és mindkét fél saját érdeke a fokozottabb együttműködés.
     További információk a felek főbb kötelezettségeiről, illetve javaslatok a hatékony együttműködéshez a teljes felhívásban olvashatók, amely elérhető a szervezetek honlapjain.

NAK: https://bit.ly/3aOJ4pr
OMVV: https://bit.ly/3e766tO