2020. április 8., szerda 16:18

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. április 8., szerda (OS) - Átverés helyett azonnali és tényleges segítséget a munkahelyek megőrzésére!

        Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedd délelőtt bejelentette, hogy állami támogatást biztosítanak a rövidített munkavégzéshez kapcsolódóan. Elmondása szerint: "Az elkerülhetetlen leállásokkal kieső bért, igazságos plafon mellett, a magyar állam 70%-ban átvállalja 3 hónapra."
     Még ugyanazon a napon azonban pontosítani kényszerült a bejelentést, így az állam csak a kieső időre járó fizetés 70%-át fizeti, és azt is csak akkor, ha a munkáltató megrendelései 15-50%-os mértékben estek vissza. Ráadásul a támogatást csak májustól lehetne igényelni. A kormány tehát azokon nem akar segíteni, akiknél 50%-nál nagyobb a megrendelések visszaesése, így ezeknél a cégeknél a leépítéseket sem fogja akadályozni, és tovább növelheti a válság miatt állásukat vesztett emberek százezres tömegét.
     Az MSZP számára elfogadhatatlan a kormány késlekedése, mert a jelenlegi válságban minden nap százak és ezrek veszítik el a megélhetésüket, és kerülnek kilátástalan helyzetbe. Elfogadhatatlan, hogy a kormány nem akar valódi és hatékony segítséget nyújtani sem az elbocsátott embereknek, sem a válság miatt padlóra került kisvállalkozásoknak.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.