2020. április 8., szerda 17:17

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. április 8., szerda (OS) - Átverés a kormány bértámogatási terve - a munkanélküliek mellett a kisvállalkozásokat is cserbenhagyja a kormány

        Minél több részlet derül ki a kormány bértámogatási rendszeréről, annál jobban aggódhatnak a kisvállalkozások. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy ne a multiknak és a saját holdudvarának kedvezzen, hanem a megszűnés rémétől fenyegetett magyar kisvállalkozásoknak.
     Más országokkal ellentétben a támogatás szűk körű, a bevételük több, mint felét elvesztőkön nem segít, ráadásul csak májustól igényelhető. A kormány így a hazai kisvállalkozások tömegeit hagyja tönkremenni, és dolgozóikat jövedelem nélkül utcára kerülni.
     A bértámogatást nagyon sok országban már hetekkel ezelőtt bevezették, mivel ez a leghatékonyabb módja a gazdasági válság mérséklésének, és a későbbi újjáépítés megalapozásának: azt a munkát akkor lehet leggyorsabban újrakezdeni, ha a munkahely nem szűnik meg. Hétfőn a kormány bejelentette, hogy ezt az eszközt Magyarországon is bevezetik, de "speciális magyar" formában. A támogatás csak akkor vehető igénybe, ha 50 százaléka megmaradt a "rendelésállománynak", ráadásul csak májustól.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.