2020. április 12., vasárnap 20:33

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. április 12., vasárnap (OS) - Az utasítások be nem tartása a betegek ellátását, életét veszélyezteti

Az emberi erőforrások minisztere a mai napon megszüntette dr. Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatói megbízását.

A felmentés oka, hogy a járványügyi veszélyhelyzetben dr. Cserháti Péter nem teljesítette az Operatív Törzs által jóváhagyott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a felkészülésre.

Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnek április 15-re biztosítania kellett volna az új koronavírussal megfertőződött betegek számára több mint kétszáz ágyat, ebből április 10-én még egyetlen ágy sem volt erre a célra az OORI-ben, és április 16-ra az előírt tizedét sem ígérte a főigazgató az utasításban szereplő ágyszámmal szemben. Az intézetben ellátott rehabilitációs betegek áthelyezéséről nem gondoskodott.  Mindez ellentétes az ágazati elvárással és a kórháznak adott feladatszabással. A megfelelő felkészülést nem végezte el a főigazgató, komolyan veszélyeztetve ezzel a járvány elleni sikeres védekezést és betegellátást.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma