2020. április 14., kedd 17:30

A Magyarországi Evangélikus Egyház közleménye
    Budapest, 2020. április 14., kedd (OS) - Az országos presbitérium teljes bizalmát fejezi ki Cserháti Péter, az OORI felmentett főigazgatója iránt

A Magyarországi Evangélikus Egyház országos presbitériuma az egyház szervezetéről és igazgatásáról szóló 2005. évi IV. törvény 128. § (5) bekezdése alapján – utalva az evangélikus kórházról szóló 1/2019. (II. 22.) zsinati határozatra – továbbra is változatlan mértékben és formában számít dr. Cserháti Péter testvérünk mentori közreműködésére annak az evangélikus kórháznak az alapítási előkészítésére, amit a Magyarországi Evangélikus Egyház és Magyarország Kormánya között aláírt megállapodás is rögzít.
Teljes mértékben meg vagyunk győződve dr. Cserháti Péter magas szintű szakmai és emberi alkalmasságáról, hozzáértéséről, valamint elkötelezettségéről a gyógyító munkában és annak szervezésében
     Kiadó: Magyarországi Evangélikus Egyház