2020. április 15., szerda 11:23

A Magyar Gumiabroncs Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. április 15., szerda (OS) - Hogyan válasszunk szervizt az abroncscseréhez koronavírus idején? Közeledik a nyári gumiabroncsok felszerelésének ideje – a témáról itt írtunk részletesebben: https://hta.org.hu/mire-figyeljunk-a-nyari-abroncscsere-elott/ – amit érdemes szakemberre bízni. Egy kereket otthon is ki lehet cserélni, de az abroncsnyomás-ellenőrző rendszert (Tire Pressure Monitoring System, TPMS) nem tudjuk otthon kalibrálni, mint ahogyan centrírozni sem tudunk megfelelő berendezések nélkül. Szóval, válasszunk szakműhelyt! Hogyan válasszuk ki a megfelelő szervizt, és mit tegyünk annak érdekében, hogy a minimálisra csökkentsük a fertőzésveszélyt? A HTA szakértői tíz 10+1 pontban foglalták össze a lényeget.

    A legfontosabb: Kérjünk időpontot! Sorban állni senki sem szeret, és most, a koronavírus idején pedig különösen kerülendő.
Az abroncscserét végző szakember nem fog megsértődni, ha egyszerűen csak beállunk a műhelybe, és megkérjük, hogy ő pakolja ki- illetve be az autóba az abroncsokat. Lehetőség szerint a szabadban várakozzunk, a munka végeztével pedig, ha tehetjük, fizessünk érintéses bankkártyával. A vírus valószínűleg még egy ideig velünk lesz, ám nem szabad lemondanunk az abroncsok tavaszi cseréjéről, hiszen ezzel is testi épségünket szolgáljuk. A szervizek nyitva tartanak, a covid-19 elleni előírások betartásával látogathatóak. Vigyázzunk egymásra! A cikk teljes terjedelmében itt olvasható: https://hta.org.hu/hogyan-valasszunk-szervizt-az-abroncscserehez-koronavirus-idejen/
    
     Kiadó: Magyar Gumiabroncs Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.