2020. április 15., szerda 12:13

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. április 15., szerda (OS) - Most érdemes beszerezni a téli tűzifát

A tavasz beköszöntével nem szívesen gondolunk a fagyosabb napokra, pedig most a legjobb beszerezni a téli tűzifát. Ugyanis a következő fűtési szezonra ki tud száradni a fa, sokkal jobb lesz a fűtőértéke, így a költségek akár 30 százalékát is meg lehet spórolni. Az állami erdőgazdaságoktól legálisan kitermelt, súly helyett köbméterre számolt fát lehet vásárolni, ráadásul a tűzifa fenntartható gazdálkodásból származik: a kivágott fák helyére csemeték kerülnek. Számos akció is várja az érdeklődőket, akik a járványügyi előírások betartásával vásárolhatnak országszerte az erdészeteknél.

Március végén, a vegetációs időszak elindulásával a legtöbb erdőterületen idén is befejeződött a fakitermelés. A tél végéig tartó szezonban az erdőgazdasági szektor felkészült, így elegendő tűzifa van készleten a lakosság biztonságos ellátásához. Az állami erdőgazdaságok országszerte kidolgozták a favásárlás járványügyi szempontból biztonságos lebonyolítási lehetőségeit, bárki biztonságosan tüzelőhöz juthat a jelenlegi helyzetben is.

Kiadó: Agrárminisztérium