2020. április 17., péntek 13:31

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye
    Budapest, 2020. április 17., péntek (OS) - Járványhelyzetben stratégiai fontosságú vállalatok közé került a Kartonpack Dobozipari Nyrt.

A Kormány a koronavírus járvány elleni védekezés keretében kiemelt figyelmet szentel annak, hogy a stratégiai fontosságú vállalatok működőképessége fennmaradjon és a lakosság ellátása folyamatosan biztosított legyen.

A kormányzati intézkedések egyike a Honvédelmi Irányító Törzs létrehozása, amely a létfontosságú vállalatoknál teljesít szolgálatot; e vállalatok köre bővült ki tegnap a debreceni Kartonpack Dobozipari Nyrt.-vel. A Honvédelmi Irányító Törzs delegáltjai a mai napon átadták megbízó levelüket a társaság vezetésének és megkezdték tevékenységüket a társaságnál.

A stratégiai iparágakkal együtt szükséges kezelni az ezeket kiszolgáló gazdasági folyamatokat megvalósító cégeket is, így az állami szerepvállalás ebben a körben is indokolt. Ennek keretében a Kormány rendelet adott ki a katasztrófavédelemről szóló törvény alapján, mellyel állami felügyelet alá vonta a Kartonpack Dobozipari Nyrt.-t, melyben a Magyar Állam 61,9%-os mértékben részvényesi jogok gyakorolására jogosult. Az állami felügyelet ellátása kormánybiztos útján történik, akinek a feladata többek között a társaság hatékony működésének biztosítása és a stratégiai iparágakkal való együttműködésének erősítése.

NVTNM
Sajtó és Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2020. április 17.

Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter