2020. április 20., hétfő 17:29

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. április 20., hétfő (OS) - Reagálás a friss kormányzati bejelentésre - A magyar kormánynak továbbra sincs érdemi válságkezelő csomagja

György László, az ITM államtitkára jelentett be új kormányzati támogatásokat, mint a "munkahelymegtartó hitel" vagy az alig valakire érvényes bértámogatás foldozgatása.

A Demokratikus Koalíció szerint a magyar kormánynak továbbra sincs érdemi válságkezelő csomagja. Az eddig bejelentett intézkedések alkalmatlanok a tömeges elbocsájtások megállítására, továbbra sincs vállalkozások széles körének elérhető bértámogatás, továbbra sincs bérpótlék azoknak, akik már elveszítették a munkájukat a kormány késlekedése miatt. A DK szerint a "munkahelymegtartó hitel" is káros pótcselekvés: a vállalkozások eladósítása nem egyenlő a válságkezeléssel.

Barkóczi Balázs
A Demokratikus Koalíció szóvivője