2020. április 23., csütörtök 11:23

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. április 23., csütörtök (OS) - Hazugságokat terjeszt a Demokratikus Koalíció az ÁSZ ellenőrzéséről

    A Demokratikus Koalíció elnöke és képviselői hazugságokat terjesztenek az Állami Számvevőszék törvényesen zajló, folyamatban lévő ellenőrzéséről, amelyekkel megpróbálják félrevezetni a közvéleményt. Ezért az ÁSZ az alábbi tényeket teszi közzé.

1.    Az Állami Számvevőszék nem helyezte kilátásba a Demokratikus Koalíció költségvetési támogatásának felfüggesztését. Az ÁSZ nem írt semmi ilyesmiről a DK elnökének megküldött jelentéstervezetben. A párt hazugságot terjeszt ezzel kapcsolatban.

2.    A DK nem adta át korábban az Állami Számvevőszéknek a 2017-es és 2018-as gazdálkodására vonatkozó pénzügyi dokumentumokat. Az Állami Számvevőszék a jelenleg ellenőrzés alatt lévő 2017-2018. évek tekintetében korábban kizárólag a 2018. április 8-i országgyűlési választást megelőző, 50 napos kampányidőszakra vonatkozóan végzett ellenőrzést a Demokratikus Koalíciónál. A jelenlegi ellenőrzésben érintett, összesen 730 napból tehát 680 napra vonatkozóan korábban nem adott át dokumentumokat a DK az Állami Számvevőszéknek.

Hangsúlyozzuk: Az Állami Számvevőszék a vonatkozó törvényi előírások alapján végzi a Demokratikus Koalíció 2017-2018. évekre vonatkozó, törvényben előírt ellenőrzését. A DK ellenőrzése a törvényi előírásoknak megfelelően zajlik.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.