2020. április 23., csütörtök 11:25

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. április 23., csütörtök (OS) -

    A Demokratikus Koalíció képviselőinek nyilatkozatai is azt bizonyítják, hogy Magyarországon működik a jogállam, a független Állami Számvevőszék – az Alaptörvény előírásainak megfelelően – az Országgyűlés független pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerveként ellátja a törvényekben előírt feladatait. Az ÁSZ a jogállami normáknak megfelelően végzi a döntő mértékben közpénzekből működő pártok törvényességi ellenőrzését.

Az Állami Számvevőszék a törvényi előírásnak megfelelően a Demokratikus Koalíció ellenőrzéséről készült jelentéstervezetet észrevételezésre megküldte a párt elnökének, aki a jogszabályi előírásnak megfelelően észrevételt tett. A jelentéstervezet nem nyilvános, az ellenőrzés törvényes lefolytatásáért felelős számvevőszéki vezető értékeli a DK észrevételeit, majd az ÁSZ a jelentést néhány héten belül nyilvánosságra hozza.

Az Állami Számvevőszék határozottan visszautasítja a Demokratikus Koalíció folyamatos vádaskodásait, és nyomatékosan felszólítja a DK elnökét és képviselőit, hogy pártpolitikai nyomásgyakorlással, illetve a közvélemény félrevezetésével ne próbálják befolyásolni a független számvevőszéki ellenőrzést.

Horváth Bálint, kommunikációs vezető, szóvivő, Állami Számvevőszék (06-20-238-6939)

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.