2020. április 23., csütörtök 12:04

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2020. április 23., csütörtök (OS) - Lezárult a VGYKE népszerű "Szülő-Példa-Érték" programja

    A "Szülő-Példa-Érték" program fókuszában olyan szülők álltak, akik fogyatékos,  látássérült vagy halmozottan sérült gyermeket nevelnek, vagy olyan személyek, akik maguk is érintettek, hiszen látássérültként nevelik  gyermekeiket.
Fodor Ágnes VGYKE elnöke: Magam is meglepődtem, hogy a "Szülő-Példa-Érték" újbóli útjára bocsátása, egy újratervezett, újragondolt program,  mégis óriási érdeklődés övezte. Ezévi rendezvénysorozatunk is hiánypótló, hiszen a jogban kevésbé jártas személyeket megpróbáltuk eligazítani a jog útvesztőiben. Összesen 8 szülői érdekérvényesítést támogató előadássorozatot a tartottunk és folytattuk az egyéni önérvényesítést segítő konzultációkat is.

Idén olyan kedvelt témák kerültek fókuszba, mint az esélyegyenlőség, az önrendelkezési jog, az akadálymentesítés, a negatív diszkrimináció, az öröklési jog valamint a betegjogok.
Helyszíneink továbbra is Lámpás Klubjaink voltak, mely Budapesten összesen 13 kerületben működik a VGYKE szárnyai alatt. Az adott kerületben tevékenykedő civil szervezők látássérült kerületi lakosoknak nyújtanak segítséget e programunk befogadásával és népszerűsítésével.  

Megjelentettünk egy kiadványt is a témában, a hasznos információkról és a jó gyakorlatokról. Ezeket szeretnénk eljuttatni önkormányzatok és kormányhivatalok felé is. Továbbra is kiemelt fontosságúnak tartjuk az önérvényesítést, az önérvényesítésre való felkészítést.

Támogatók: EMMI, NFSZK kód: Szülő2019

     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.