2020. április 24., péntek 09:11

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2020. április 24., péntek (OS) - A Rendőrség napjára

    Április 24-én, Sárkányölő Szent György napján, a Rendőrség napja alkalmából köszönetet mondunk a Rendőrség teljes állományának a mindannyiunk biztonsága érdekében végzett szolgálatukért! Köszönjük, hogy nap, mint nap vállalják e számos veszéllyel és lemondással együtt járó hivatást.

A rendvédelemben dolgozni Magyarországon hihetetlenül nagy áldozatot és kihívást jelent az állomány mindennapjait megkeserítő körülmények miatt, mint a rengeteg túlóra, az alacsony fizetések, amelyekből nem lehet megélni, és a családosok életét megkeserítő munkabeosztás. Ilyen kilátások mellett nem is csodálkozhatunk azon, hogy évről évre egyre kevesebb fiatalt vonz a rendőri hivatás, és évről évre egyre többen szerelnek le. Mégis mindezek ellenére vannak, akik vállalják a szolgálatot, amiért köszönet és hála illeti meg őket.

Napjainkban a koronavírus-járvány miatt az egészségügyi és a szociális szféra dolgozói mellett a rendőrök is rengeteg új feladattal és nehézséggel néznek szembe. Ebben a helyzetben pedig különösen fontos lenne, hogy a kormány javítson az állomány munkakörülményein.

Az MSZP ezért követeli a kormánytól, hogy az egészségügyi szempontból kiemelten veszélyeztetett munkát végző rendőröket is lássa el megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszereléssel továbbá, hogy anyagilag is ismerje a veszélyhelyzet idején nyújtott teljesítményüket!

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.