2020. április 25., szombat 10:48

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. április 25., szombat (OS) - Ungár Péter nyílt levele Baán Lászlónak, a Szépművészeti Múzeum főigazgatójának -

    Tisztelt Főigazgató úr!

Bár politikai nézeteink különböznek, azt kevesen tudják Magyarországon vitatni, hogy Ön a nemzeti kultúra egyik elkötelezett őrzője. Megszólalásaiban és korábbi kormányzati szerepvállalásában mindig kiviláglott, hogy a nemzeti kultúra szívügye. Ezért is fordulok Főigazgató úrhoz. Bizonyára Főigazgató úr is értesült arról a nemrég beterjesztett törvényjavaslatról, amely kivenné a kulturális dolgozókat a közalkalmazotti státuszból. Mivel a közgyűjteményi dolgozók jelentős többsége közalkalmazott és az Ön intézményében is közalkalmazotti státuszban dolgoznak a munkatársai, feltételezem, figyelemmel kíséri a kulturális dolgozók helyzetét.

Bizonyára Főigazgató úr is egyetért abban, hogy a közalkalmazotti státusz védettséget jelent a munkaerőpiac logikájával szemben és a kulturális örökség megőrzésén dolgozó honfitársainkat kiveszi a piaci logika alól. Mivel a kulturális örökségünk nem őrizhető meg a piaci logika alapján így az örökségünk védelmén dolgozó honfitársaink tevékenysége sem mérhető a piaci hatékonyság szerint.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.