2020. május 8., péntek 20:24

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (6. rész)
    Budapest, 2020. május 8., péntek (OS) -

    De vannak további jelek is arra, hogy a rendszer a veszélyhelyzetet kihasználva egyre inkább tekintélyelvű irányba mozdul. A kormány által irányított ügyészség felgyorsítja a kormány ellen 2018-ban tüntető aktivisták elleni eljárásokat, hogy a veszélyhelyzet alatt tárgyalás nélkül hozzanak döntést a bíróságok. Amikor az állampolgárok dudaszóval, vagy biciklicsengővel tiltakoznak a kormány intézkedései ellen, a rendőrök megbírságolják őket.

Magyarország történelme során számos időszakban és formában élte meg az elnyomást — az orbáni illiberális Magyarország pedig a Freedom House jelentése szerint már papíron sem liberális demokrácia, hanem hibrid rezsim. Országunk politikai törésvonalak mentén a végletekig megosztott. Nagyon sokan dolgozunk azon, hogy a helyzet változzon és Magyarország mindannyiunk számára élhető, kiszámítható és biztonságos hely legyen. Számunkra ez most egy nehéz küzdelem, és fontos, hogy európai polgártársaink tisztán lássák a magyar helyzetet. Mindezek miatt úgy gondolom, a Néppártnak érdemes a fentieket is figyelembe vennie akkor, amikor eldönti, hogyan viszonyul Orbán Viktor újabb demokráciaromboló lépéseihez.

Én továbbra is mélyen hiszek abban, hogy az európai közösség egy olyan értékközösség, ahol mindenki ugyanazt érti az olyan alapértékeken, mint a demokrácia, jogállamiság, az emberi méltóság és a szabadságjogok tiszteletben tartása.

Tisztelettel:

Dr. Szél Bernadett
független országgyűlési képviselő

     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.