2020. május 13., szerda 11:32

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 13., szerda (OS) - Szigorúan fellép a fogyasztóvédelem a koronavírust kihasználó trükközőkkel szemben

    Budapest Főváros Kormányhivatala továbbra is kiemelt figyelmet fordít a vásárlók biztonságára, megkárosításuk megakadályozására és a koronavírus járványt kihasználó trükközők kiszűrésére. A Fogyasztóvédelmi Főosztály munkatársai rendszeresen ellenőrzik az üzleteket, gyógyszertárakat és a webáruházakat, ahol próbavásárlásokat is végeznek. Amennyiben jogsértő magatartással találkoznak, eljárást indítanak a vállalkozásokkal szemben.
Az eddigiek során öt vállalkozásra összesen 950.000 forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Fogyasztóvédelmi Főosztály. A koronavírussal összefüggő, próbavásárlással egybekötött ellenőrzések során három esetben az alapvető élelmiszerek ártájékoztatása nem volt megfelelő (az eladási árak nem kerültek feltüntetésre), két vállalkozás esetében pedig vásárlói megkárosítás történt, mert a kasszánál magasabb összeget számítottak fel, mint ami az ártájékoztatáson szerepelt.

     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.