2020. május 13., szerda 11:33

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 13., szerda (OS) - Szigorúan fellép a fogyasztóvédelem a koronavírust kihasználó trükközőkkel szemben

    A Fogyasztóvédelmi Főosztály piacfelügyeleti hatáskörében - vámriasztások keretében - ellenőrzi, hogy a fogyasztók biztonsága érdekében kereskedelmi forgalomba csak olyan szájmaszkok kerülhessenek, melyek akkreditált tanúsító intézetek általi tanúsítvánnyal rendelkeznek és biztonságosan felhasználhatóak. Az eddigiek során a Főosztály összesen 1.984.782 db maszk vámkezelését engedélyezte (azaz ezek kereskedelmi forgalomba is kerülhetnek), míg 40.830 db maszk esetében megtiltotta azok szabad forgalomba bocsátását, azért, mert e termékek nem rendelkeztek hitelt érdemlő megfelelőségi dokumentációval.
A Fogyasztóvédelmi Főosztály kiemelten ellenőrzi azokat a webáruházakat is, ahol koronavírussal összefüggésbe hozható jogsértés gyanúja merül fel. Eddig 16 esetben összesen 3.000.000 forint bírság került kiszabásra e körben.

     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.