2020. május 16., szombat 09:59

A Budapest Főváros Kormányhivatala közleménye
    Budapest, 2020. május 16., szombat (OS) - A Kamaraerdei úti idősotthonban is további járványügyi intézkedésekre van szükség

Budapest Főváros Kormányhivatala a Kamaraerdei úti idősotthonban tett ellenőrzései során megállapította, hogy az idősek védelme érdekében ebben az intézményben is további járványügyi intézkedésekre van szükség. Az idősotthonban eddig 45 gondozottnál és 14 dolgozónál igazolták a koronavírus-fertőzést, a fertőzöttek közül öten elhunytak.
     A járványügyi hatóság a helyszíni ellenőrzések során észlelt problémákat összegezve a további tömeges megbetegedések megelőzése érdekében több intézkedés azonnali végrehajtására kötelezte az idősotthont fenntartó Fővárosi Önkormányzatot. A hivatal többek között elrendelte a megfelelő fertőtlenítőszerek alkalmazását, a járvány idején elvárt fertőtlenítési protokoll betartását, az ápolók és dolgozók kézfertőtlenítéséhez szükséges megfelelő feltételek biztosítását, a dolgozók kéz higiénés oktatását, és a veszélyes hulladékok megfelelő kezelését.

Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala