2020. május 16., szombat 12:43

LMP parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 16., szombat (OS) - Örökbefogadás: maradjon kötelező a felkészítő tanfolyam! -

    Az LMP üdvözli a Fidesz örökbefogadás meggyorsítására vonatkozó módosítójavaslatát, mely által egyre több gyerek tud kevesebb idő alatt biztonságot adó és szerető családi közegben nevelkedni. Mindemellett követeljük a felkészítő tanfolyam ismételt kötelezővé tételét, hogy az örökbefogadó szülők megkapják azt a fajta felkészítést, támogatást, ami az örökbefogadáshoz elengedhetetlen.
     Az LMP régóta fontosnak tartja támogatni azokat a szülőket és gyermekeket, akik örökbefogadás által tudnak egy családot alkotni, illetve azt teljesebbé tenni. Számos esetben szólaltunk fel az ügy előre mozdításának érdekében, illetve az EMMI államtitkárságával is történtek egyeztetések. Ezért egyértelműen támogatjuk a most megjelent módosítást, ami azt is mutatja, hogy eszerint elért a kormányig a javaslat lényege, a téma fontossága, mely szerint a gyermekek hamarabb kerülhetnek befogadó, új családokhoz, ahol szerető környezetben, egészségesebb mentális körülmények között juthatnak el az önálló felnőttkorba.
     Mindezek mellett teljesen ideológia-mentes gondolat mentén szükséges lenne támogatni az egyedülállók örökbefogadásának nagyobb számú lehetőségét is. Egyszülős családban is fel lehet nőni biztonságban, szeretetben, miért ne kaphassanak ezek a szülők és gyermekek is egyaránt egy plusz esélyt a boldog, szeretetteljes együttélés lehetőségére.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.