2020. május 17., vasárnap 11:29

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 17., vasárnap (OS) - Legyen hatósági áras Magyarországon is a védőmaszk!

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban úgy nyilatkozott: mostanra úgy áll a helyzet, hogy nem az otthonmaradás, hanem az utcai maszkviselés szorgalmazása a koronavírus-járvány elleni védekezés hatékony módja.

A Demokratikus Koalíció ezért továbbra is azt javasolja, legyen hatósági áras a védőmaszk. Az olasz példa is azt mutatja, hogy az újranyitás után nagyon megnőtt a kereslet a maszkok iránt, így ott 50 eurocentes (nagyjából 175 forintos) árat szabtak meg, hogy senki se nyerészkedhessen ezeken a védőeszközökön. Az emberek élete nem játék, a kormánynak kötelessége minden segítséget biztosítani a védelmükhöz!

Dr. Molnár Csaba
a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja

Kiadó: Demokratikus Koalíció