2020. május 20., szerda 11:14

A Magyar Solymász Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. május 20., szerda (OS) -

    A 80 éves múlttal rendelkező Magyar Solymász Egyesület vezetősége a médiacsatornán keresztül értesült arról, hogy pár nappal ezelőtt négy elkövetőt a rendőrség tetten ért, miközben védett ragadozó madár fészkéből illegálisan fiókákat szedett ki.
A Solymász Egyesület eddig is, és ezután is elhatárolódik minden olyan tevékenységtől, mely a hatályos jogszabályokkal összeegyeztethetetlenek.
Egyesületünk vezetése és tagsága a rá vonatkozó szabályokat, törvényeket magára kötelező érvényűnek tekinti, és tevékenységét ezen elvárások keretein belül végzi.
Ez az életforma hazánkban komoly vizsgákhoz kötött, madarainkhoz tartási engedély szükséges, akár a lőfegyverekhez.
Ezidáig hivatalos tájékoztatást az elkövetők kilétéről nem kaptunk, így egyelőre még nem tudhatjuk, hogy végzett solymászok, illetve tagjai-e bármelyik bejegyzett, solymászattal foglalkozó szervezetnek.
Amennyiben ez a későbbiek során beigazolódik, Egyesületünk vezetősége és az esetleg érintett tag azonnal le kell vonja a megfelelő következtetést.
Egyesületünk - mint eddig - a továbbiakban is szorosan együttműködik a hatóságokkal, hiszen közös érdekünk ezeknek a cselekményeknek a felderítése, megakadályozása.

     Kiadó: Magyar Solymász Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.