2020. május 20., szerda 12:21

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 20., szerda (OS) - Kásleri egészségügy: a beígért juttatást még meg sem kapták, de a sunyi bércsökkentés már megérkezett!

    Nehéz szavakat találni arra a magatartásra, amit az egészségügyi dolgozókkal kapcsolatban megenged magának az Orbán-kormány.

Mint emlékezetes az MSZP javaslatát elfogadva a kabinet 500.000 forint egyszeri bérkiegészítésről döntött azok számára, akik a vírus elleni küzdelem első vonalában harcolnak. Az egészségügyben dolgozók bérrendezését ez ugyan nem oldja meg, de egy világos üzenet a frontvonalban harcolók felé: "a hátország számít rátok, segítsetek, és mi tisztességgel megfizetjük az önfeláldozásotok árát."

A kormány szavahihetőségére jellemző, hogy a két hónappal ezelőtti bejelentésből mi valósult meg: a májusra ígért 500.000 forintnak se híre, se hamva, viszont a Szent János Kórház Covid-osztályán dolgozók bérét már csökkentették. Történik mindez akkor, amikor az egészségügyi dolgozók a "frontszolgálat" miatt, tömegével vesztették el a kényszerű másodállasból befolyó bevételeiket.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.