2020. május 20., szerda 13:01

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 20., szerda (OS) - A veszélyhelyzet után állnak a bizottság rendelkezésére a kormány képviselői

Ezúton is tájékoztatjuk a Népjóléti Bizottság elnökét, hogy a sikeres védekezésnek, az időben meghozott döntéseknek, és a magyar lakosság együttműködésének köszönhetően Magyarországon eddig sikerült elkerülni a tömeges megbetegedést és a járvány berobbanását. Az új fertőzöttek, az aktív fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma is csökkenő tendenciát mutat, ennek köszönhetően fel tudtuk oldani a kijárási korlátozást, fokozatosan újraindítjuk az életet és az egészségügyi ellátásokat. Ugyanakkor fokozott figyelemmel vagyunk az enyhítések járványügyi hatására, valamint az idősotthonokra, mert az eddigi adatok szerint minden negyedik fertőzött és elhunyt idős otthon lakója. Köszönjük, hogy a magyar emberek figyelemmel követik az Operatív Törzs sajtótájékoztatóit és betartják az ajánlásokat, és egyre inkább felismerik a járvánnyal kapcsolatos politikai vagy üzleti érdekből gyártott álhíreket.

Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ