2020. május 20., szerda 14:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 20., szerda (OS) - A kormány 36 milliárdot költ határon túli gazdasági támogatásokra, miközben itthon százezrek válnak munkanélkülivé és cégek tízezrei mennek tönkre

    Egészen megdöbbentő hír látott tegnap napvilágot. Eszerint az Orbán-kormány a magyar adófizetők megsegítése helyett, a magyar munkahelyek megmentése helyett, a kirúgott magyar dolgozók támogatása helyett 36 milliárd forintot költ határon túli gazdaságélénkítésre. Miközben a magyar adófizetők pénzéből továbbra sem költenek válságkezelésre, nincs érdemi munkahelyvédelem és nem kapnak segítséget a munkanélküliek sem, ezeknek a magyar embereknek az adóforintjaiból 36 milliárdot, azaz 36 ezer millió forintot küldünk külföldre, a határon túlra. Ráadásul olyan országokba, ahol a kormányok egyébként az Orbán-kormánnyal ellentétben teszik a dolgukat és segítik az embereket.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány a legnagyobb bajban árulta el és szúrta hátba a magyarokat. Ilyen hitvány, gerinctelen és nemzetietlen galádságot még Orbán Viktortól és a Fidesztől is ritkán látunk. Orbán most annyi pénzt küld a határon túlra, amennyiből a 300 ezer magyar munkanélküli fejenként 120 ezer forintot kaphatna. Ez szégyen. A DK szerint ezek után Orbán Viktor nem csak ennek a program visszavonásával és az érdemi válságkezelés elindításával, hanem bocsánatkéréssel is tartozik az országnak. Orbán adja vissza a magyarok pénzét, és kérjen bocsánatot, mert ami most történik, az Magyarország elárulása.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.