2020. május 20., szerda 15:02

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 20., szerda (OS) - Az Országgyűlés ellenzéki képviselőcsoportjainak közös közleménye a munkavállalók védelmében

    Az Orbán-kormány által meggyengített szakszervezeti jogok, valamint a rabszolgatörvény miatt ennek az a következménye, hogy a kormány a munkavállalókat teljes egészében kiszolgáltatta munkáltatóiknak. Ez elfogadhatatlan!

A munkavállalók megérdemlik az állami védelmet, megérdemlik, hogy jogaikat az állam mindenkivel szemben biztosítsa. Elutasítjuk a kormány által bevezetett modern rabszolgaságot, mert mi a munkavállalói jogok védelméért küzdünk. Éppen ezért kezdeményeztük az Alkotmánybíróság eljárását és kértük, hogy semmisítse meg azokat a rendelkezéseket, amelyek a munkavállalók jogfosztását eredményezte. A kormány ezen lépése ugyanis nem csak a magyar belső joggal ellentétes, amely előírja, hogy a fizetett pihenőidőhöz, az emberi méltósághoz és az egyenlő bánásmódhoz való jogot az állam köteles biztosítani és megvédeni, hanem számtalan nemzetközi szerződés is erre kötelezi Magyarországot.

MSZP, DK, JOBBIK, LMP, PÁRBESZÉD, Szél Bernadett, Hadházy Ákos

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.