2020. május 20., szerda 18:46

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. május 20., szerda (OS) - Visszatérnek az óvodák és bölcsődék a normális működési rendhez, a tantermen kívüli, digitális munkarend a tanév végéig érvényben marad

    A járványveszély mértéke csökkent az utóbbi időszakban, ezért az óvodák és a bölcsődék a vidéki megyékben május 25-étől, a fővárosban június 2-ától visszatérnek a normális működési rendhez. Az intézményeknek külön igazolások nélkül is fogadniuk kell a gyermekeket. Erre azért van szükség, mert a szülők szabadsága sok esetben elfogyott, dolgozniuk kell.
A tantermen kívüli, digitális munkarend sikerességének köszönhetően tanév végéig, azaz június 15-éig érvényben marad, és a tanév hossza sem változik.
Június 2-től engedélyezve lesz az iskolákban a pedagógusok és tanulók oktatási célú találkozása, a kis csoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítések megtartása. Ezeknek célja az elmúlt hónapok tudásának megerősítése vagy az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása, a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátása is engedélyezett.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.