2020. május 20., szerda 18:46

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. május 20., szerda (OS) -Visszatérnek az óvodák és bölcsődék a normális működési rendhez, a tantermen kívüli, digitális munkarend a tanév végéig érvényben marad

Ugyancsak június 2-től megváltozik a gyermekfelügyelet rendje is: már nem csak egyes kijelölt intézményekben, hanem valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyermekek felügyeletét. Az iskolai gyermekfelügyeletet és ezzel párhuzamosan az étkeztetés lehetőségét június 26-ig kell biztosítania az intézményeknek.
A gyermekfelügyeletben résztvevők számára június 2 és 15 között elsősorban felzárkóztató, a tanulásukat támogató tevékenységeket lehet szervezni. Június 16-26 között már a következő tanévre való felkészülésre is sor kerülhet. A nyári táborok kapcsán zajlanak még az egyeztetések.
Tömeges rendezvényeket, ballagásokat és tanévzáró ünnepségeket nem lehet szervezni, de a hagyományostól eltérő módon, kisebb létszám mellett, kisebb csoportokban, akár osztályonként megengedett. A bizonyítványok kiadását is hasonlóképpen lehet megszervezni.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma