2020. május 21., csütörtök 11:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 21., csütörtök (OS) - A válság alatt is Orbán oligarchái és családtagjai gazdagodnak

Mai sajtóhír: a Tiborcz István többségi tulajdonában lévő BDPST Zrt. a májusi közgyűlési ülésén 2 milliárd 300 millió forint osztalékot fizetett ki a válság közepén Orbán Viktor vejének. Miközben a munkájukat elvesztett százezrek, a tönk szélére került családok és nyugdíjasok egy fillért nem kaptak eddig a kormánytól, addig az Orbán-család tagjai és a miniszterelnök oligarchái a veszélyhelyzet alatt is vígan híznak tovább. Nekik ugyanis Magyarország nem hogy az első, vagy a sokadik, hanem fütyülnek a bajba került magyarok tömegeire, miközben milliárdos osztalékokat osztogatnak egymásnak.
     A Demokratikus Koalíció szerint egészen arcpirító és felháborító, hogy amíg az egész ország lassan elszegényedik, addig az Orbán-közeli gazdagok csak még gazdagabbak lesznek.

Barkóczi Balázs
a DK szóvivője