2020. május 21., csütörtök 11:59

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. május 21., csütörtök (OS) - Ide vezettek a kormány intézkedései - Brutálisan megugrott a munkanélküliek száma Magyarországon

        A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss adatai alapján 11 éves mélypontról árulkodnak a munkaerőpiaci adatok. Áprilisban már több, mint 330 ezer nyilvántartott álláskereső volt Magyarországon, ami 50 ezer fővel több a márciusinál.
     A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet: a kormány alkalmatlansága és szerencsétlen, megkésett intézkedései vezettek ehhez a katasztrófához. Ráadásul gyanítható, hogy nem vallották be a valódi számot, és ennél sokkal több ember került utcára, akiket gyakorlatilag a sorsukra hagytak. A Demokratikus Koalíció hetekkel ezelőtt javaslatokat fogalmazott meg az álláskeresők segítésére vonatkozóan húszpontos válságkezelő csomagjában.  A Fidesz oligarcha-mentőcsomagja ezzel szemben milliárdokkal segíti Mészáros Lőrincet és a fideszes holdudvar többi kedvezményezettjét, a munkanélkülivé vált embereknek és a bajba jutott családoknak pedig pontosan nulla forint segítség járt. Az emberi élet azonban nem játék, a munkájukat vesztett embereknek azonnali megoldás kell, ez pedig a kormány felelőssége.

dr. Molnár Csaba
a DK ügyvezető alelnöke
az EP Gazdasági Bizottságának tagja


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.