2020. május 21., csütörtök 12:24

A Waclaw Felczak Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. május 21., csütörtök (OS) - A magyar–lengyel kapcsolatok ápolására létrejött Alapítvány működésének első 2 évében 12 ezren részesültek a közel 400 millió forint összértékű támogatási programokban.

    A 2018-ban életre hívott Wacław Felczak Alapítvány fennállása óta összesen 18 pályázati felhívást tett közzé 9 különféle témában. A pályázati programokra együttesen 815 pályázó jelentkezett, melyek közül az Alapítvány közel 200-at részesített támogatásban 389 212 064 forint összértékben.
     Az Alapítvány által eddig kiírt pályázatok összesített statisztikájának tükrében elmondható, hogy a programok országos szintű érdeklődésre tartottak számot. Az összes nyertes pályázó régiók szerinti megoszlása a következőképp alakult: Budapest és Pest megye 41%, Észak-Magyarország 13%, Észak-Alföld 15%, Dél-Alföld 12%, Közép-Dunántúl 10%, Dél-Dunántúl 8%, Nyugat-Dunántúl 6%.
     A támogatást elnyert pályázók 27%-a volt tankerület vagy szakképzési centrum, 19%-a pedig középfokú közoktatási intézmény. Kisebb arányban ugyanakkor civil szervezetek, felsőoktatási intézmények, települési és nemzetiségi önkormányzatok, valamint egyházi szervezetek is részesültek támogatásban.
     A pályázatoknak köszönhetően 2 év alatt több mint 12 ezren vehettek részt az Alapítvány széleskörű és változatos támogatási programjában. Ezek közül kiemelkedett a Polonica Varietas című program, melynek keretében több mint 2500 magyar középiskolás látogathatott el Lengyelországba iskolai kirándulás formájában.
     További információ és statisztikák: https://wfa.hu

     Kiadó: Waclaw Felczak Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.